lördag 17 maj 2014

Cats Falck

Premiär: 22 Juli 2007 (lyssna här
Av: Kristofer Hansson (hans sida på bloggen)
Inte bara Tant Prussiluskan
som kokar soppa på spik. 

Medverkande: Väninnan Ulla Jones som misstänker att inte allt står rätt till, journalisten Bo G Andersson, journalisten Stefan Borg på TV4:s Kalla fakta. 
Klipp: Nyheter. Kriminalkommissarie Nils Linder utreder fallet. 
Längd: 1h 9min

Journalisten och Rapportmedarbetaren Cats Falck försvinner spårlöst i slutet av 1984 tillsammans med sin väninna Lena Gräns. Först ett halvår senare hittas de båda kvinnorna döda när man finner deras bil på botten i Hammarbyhamnen i Stockholm. 

Det är en lustig historia. Det håller jag med om. Varför dyker en duktig, granskande journalist med mycket makt upp död när hon håller på med sitt livs stora scoop? Inte så konstigt att man gör en dokumentär om det. 

Men jag måste tyvärr bäsa den lite, så om du inte vill få din lyssningsupplevelse förstörd kanske du ska sluta att läsa nu. 

Om den främsta invändningen, som framförs i denna dokumentär, är att en väninna bara "känner" att det inte står rätt till så är det inte så mycket att hänga i julgranen. 

Alla vi som intresserar oss för kriminalfall vet om att märkliga omständigheter och osannolika dödsfall inträffar rätt ofta. Och om man vill så kan allt se ut som en konspiration. 

Men det är ändå spännande gjort av veteranen Kristofer Hansson. Och fallet fortsätter att engagera, till exempel i DN

Mer


Alla dokumentärer sorterade efter årtal

Alla dokumentärer sorterade efter betyg

Alla dokumentärer sorterade efter ämne

Alla producenter sorterade efter betyg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar