torsdag 15 maj 2014

Alexandramannen

Premiär: 28 november 2010 (lyssna här
Av: Sara Lundin (hennes sida på bloggen)


God gestaltning.
Medverkande: Journalisten Katja Wagner på Sydsvenskan, dömde Alexandramannens trollerikompis Micke Eriksson i Sundsvall, åklagare Ulrika Rogland, målsägarebiträdet Veronica Wasserman. 
Klipp: Nyheter, uppläsningar från intervjuer med offren "J" och "P" (är från boken av Katja Wagner). 
Längd: 1h 24min

"Han har sagt att han är prins, kampsportsmästare, massör och magiker. Han har sagt att han är spanjor, stridspilot och shaolinmunk. Omkring millennieskiftet börjar han på nätet utge sig för att vara en 25-årig kvinna vid namn Alexandra."

Spännande om en osannolik historia. Känns som en välbehövlig inblick i internets mörka hål. Det handlar om falska identiteter, utnyttjande och svaga individer.

En hel del god gestaltning genom inlästa berättelser och återskapande av stämningar. Sara Lundin har gjort en hel drös dokumentärer för P3, bland annat om Jönköpingskravallerna 1948 och Branden på M/S Scandinavian Star. 


År 2015 gjorde Katja Wagner en radiodokumentär för P1 tillsammans med Eko-reportern Milan Djelevic som handlar om en man som inte fick vara pappa till sitt barn. Socialtjänsten lovar i praktiken bort hans barn till en annan familj och när han försöker få tillbaka sitt barn sätter sig myndigheten på tvären. Den heter "Att ta ett barn" och är mycket bra.



Mer

Alla dokumentärer sorterade efter årtal

Alla dokumentärer sorterade efter betyg

Alla dokumentärer sorterade efter ämne


Alla producenter sorterade efter betyg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar