lördag 18 april 2015

Bloggen gör klicksuccé

De senaste 30 dagarna har bloggen haft över 10 000 klick. Det är första gången någonsin som vi kommit över 10 000-gränsen.

- Vi är mycket glada över intresset och hade så klart ingen aning när vi startade för knappt tre år sedan, säger bloggens grundare Johan Nordström.

Bloggens första recension var Operation Sepals av Carl-Magnus Helgegren. Det blogginlägg som klickas i särklass mest är "Bäst och sämst - hela listan". Den enskilda recension som klickas mest är Flodvågskatastrofen av Anton Berg.

- Människor älskar listor. Vi har flera stycken och de flesta tillhör de mest lästa på bloggen, bland annat 'Bästa intervjuerna - hela listan' , säger Johan Nordström.

Ett annat inlägg som klickas mycket är intervjun med dokumentärmakaren Sara Lundin. Det är bloggens första exklusiva intervju.

- Det blir mer sånt framöver, säger Johan Nordström.

Johan Nordström är 36 år och har jobbat som journalist i knappt tio år, bland annat på Sveriges Radio. Han är bosatt i småländska Kalmar och bodde vid bloggens uppstart i Stockholm.

- Flesta antal dokumentärer har jag nog hört bakom ratten på min bil. Näst flest när jag städar eller i Stockholms kollektivtrafik. 99 procent är podd utan musik. Jag gillar inte versionen med musik. Det känns som något helt annat, säger Johan Nordström.

Flest läsare är från Sverige, därefter: Storbritannien, Norge, Ryssland och USA. En majoritet sitter med mobiltelefon när de surfar bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar