fredag 14 november 2014

Lustigt sammanträffande

Nästa dokumentär som P3 kör är… (trumvirvel) Lindomefallet!

Lindomefallet är känt som ett gravt juridiskt fiasko som ledde till att lagen skrevs om. I framtiden skulle man inte kunna vara inblandad i ett mord och slippa undan ansvar bara för att man skyller på den andre medgärningsmannen. 

Polisens förundersökning. Foto: Rosa Fernandez
Jag finner valet av dokumentär aningen lustigt. Det för att jag följer Yararättegången i Karlskrona för tillfället och där pratas det mycket om att det finns likheter med Lindomefallet. 

Yarafallet handlar om en åttaårig flicka, Yara Alnajjar, som misstänkts ha blivit mördad av sin morbror och hans fru. Morbrodern skyller allt på sin fru medan hon nekar till att veta någonting alls om Yaras död. 

Eftersom de inte skyller på varandra så känns inte koppling glasklar. Men i alla fall. 
Folk tänker osökt på Lindome när det pratas om Yara. 

Vill ni engagera er i Yarafallet så kan ni läsa på bltsydostran.se på tisdag då den mordmisstänkte kvinnan ska förhöras. Det är jag som direktrapporterar. Här är en länk till gårdagens förhör - då var det den mordmisstänkte mannen som förhördes. Han försökte tona ned sin frus inblandning men till slut krackelerade han och skyllde allt på henne. 

Den som gjort dokumentären om Lindome är Rosa Fernandez. Kvalitén har varierat betänkligt i hennes dokumentärer. Men det känns som om att detta kan bli riktigt bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar