onsdag 23 september 2015

Inblick i arbetet med dokumentären om sexövergreppen på Patrik Sjöberg

I dag var sportjournalisten Marcus Leifby med i Sveriges Radio P4 Kronoberg och pratade om dokumentären som han håller på med just nu.

Han berättade att det är deadline siste oktober och att den - om pedofilskandalen där Patrik Sjöberg var en av de drabbade - ska sändas under hösten. Han gör den tillsammans med Karin Hållsten och hittills har ett antal intervjuer gjorts, bland annat den med Patrik Sjöberg.

Marcus Leifby, som är från småländska Älmhult (mest känt för Ikea), säger att Patrik Sjöbergs egna ord är grundbulten i berättelsen. Intervjun med honom varade i fem timmar.

Med på band finns även Patrik Sjöbergs mamma som hittills inte ställt upp för några intervjuer. Det blir alltså exklusivt för P3 Dokumentär som hon kommer att prata.

Marcus Leifby avslöjade också att flera nya idrottare kommer att träda fram och berätta om övergrepp. Jag har i skrivande stund inte helt klart för mig om de kommer att berätta om att de faktiskt bevittnat övergrepp/tecken på övergrepp mot andra (exempelvis Patrik Sjöberg) eller om det gäller övergrepp mot dem själva.

Jag ska reda ut detta under dagen. Hur som, det låter mycket intressant.

För övrigt avslöjade Marcus Leifby, med en skämtsam ton, att han aldrig tyckt att han har en bra radioröst. Den är mumlig, sa han. Däremot tyckte han att hans yttre var väldigt radiomässigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar