lördag 31 januari 2015

Superpodden Serial

Jag har tidigare skrivit om att DN:s nöjesreporter Hanna Fahl vill att att P3 Dokumentär gör en podd som liknar  This American Life Serial. Podden, som sändes en gång i veckan i 12 veckor, har blivit en succé.

Nu har jag lyssnat (har avsnitt 11 "Rumours" i lurarna just nu) under en veckas tid. Det är tydligt att den blir allra bäst om man lyssnar en gång i veckan. Det är detaljerat (vilket kräver koncentration) med snygga cliffhangers i slutet av varje avsnitt.

Trots det så kan jag lätt ge podden högsta betyg. Visst, det är jävligt luddigt ibland men i huvudsak är det en givmild och intelligent insats. Vi får följa med Sara Koenig på en svindlande resa i ett mordfall. Det är bra specialkomponerad musik och gott om intervjuer. Men framförallt är reporterns tilltal snyggt. Det handlar om mord men är gemytligt och smart.

Tillägg: Det stora problemet med podden är reporterns fixering vid frågan om Adnan, som till synes är en schysst och bra kille, har mordiskhet i sitt dna. Det är tröttsamt att höra så många säga att de inte kan tänka sig att Adnan gjort det. Folk gör diaboliska saker hela tiden. Folk ljuger och bedrar utan att blinka.

Huvudpersonen Jay låter sig inte intervjuas i podden. Men det gör han här - det är mycket besvärande för Adnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar